luni, 3 martie 2014

Artefact din vremea regelui David, ţinut secret din cauza tensiunilor arabo-israeliene


Ghidul de origine israeliană Binyamin Tropper a fost foarte încântat când a aflat că stâlpul sculptat pe care îl descoperise în apropiere de Betleem este un artefact istoric de pe vremea regelui David. Însă descoperirea sa nu era deloc nouă pentru autorităţi, care ascunseseră timp de zeci de ani stâlpul.

Stâlpul descoperit de Tropper este o altă dovadă biblică, veche de 2.800 de ani, care ar putea să ofere un cadru istoric valoros pentru povestirile istorice din Vechiul Testament. Prin urmare, descoperirea ar putea face legătura dintre statul Israel contemporan şi poporul iudeu din vechime.

Însă din cauza relaţiilor arabo-israeliene, descoperirea a fost ignorată, deoarece ar pune paie pe foc controversei legate de proprietarii de drept ai Israelului, disputat de israelieni şi palestinieni.

Locul unde a fost descoperit stâlpul nu este pe teritoriul Israelului, ceea ce face ca săpăturile arheologice să fie dificil de efectuat, a declarat Yosef Garfinkel, profesor de arheologie la Universitatea Evreiască, într-un interviu pentru Fox News.

sursa: semneletimpului.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu