sâmbătă, 22 februarie 2014

Argumentul unui cunoscut apologet, în favoarea creaţionismului

Un cunoscut apologet creştin şi expert în creaţionism îi îndeamnă pe predicatori să „nu subestimeze Cuvântul lui Dumnezeu", prezentând relatările Bibliei despre originea Pământului ca pe o alegorie.

Ken Ham, preşedinte şi fondator al organizaţiei Answer in Genesis şi al Muzeului Creaţionismului din Cincinnati, s-a adresat unui public de 300 de persoane, în cadrul celei mai recente convenţii a asociaţiei americane National Religious Broadcasters (NRB). Ham le-a prezentat participanţilor interviuri cu lideri proeminenţi din lumea evanghelică pentru a ilustra modul în care, teologii creştini „pot compromite Cuvântul lui Dumnezeu".

Apologetul i-a menţionat în mod special pe John Piper (fondator al portalului desirigGod.org şi cancelar al Colegiului şi Seminarului Bethlehem), pastorul R. C. Sproul de la Sain Andrew's Chapel in Sanford şi Mark Driscoll, fondator al bisericii Mars Hill, despre care spune că s-au îndepărtat de perspectiva creaţionistă asupra originii vieţii pe Pământ, notează onenewsnow.com.

„Mulţi lideri creştini de azi spun 'cui îi pasă ce zice Geneza şi nu contează care e vârsta Pământului, câtă vreme ai încredere în Iisus. Noi trebuie să mergem în lume şi să predicăm Evanghelia. Dar lucrul pe care trebuie să îl înţelegem este că Evanghelia izvorăşte din această carte numită Biblia şi dacă generaţii întregi de oameni au fost făcuţi să creadă că nu prea se poate avea încredere în Biblie, sau au fost făcuţi să se îndoiască de autoritatea sau istoria ei - în final, aceşti oameni vor respinge Biblia şi nu vor asculta Evanghelia," a declarat Ham. El a conchis că, atunci când teologii apără poziţia potrivit căreia Pământul ar exista de miliarde de ani, ei „ajută ateismul, subminând autenticitatea cuvântului lui Dumnezeu".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu