luni, 10 februarie 2014

Roada Duhului – Lectia 2.3

Lecţia 2.3

Bucuria

Galateni 5:22-23 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Roada Duhului este… Bucuria (partea 3)

Cine ne fură bucuria.
Gal 4:15 Unde este, deci, fericirea voastră? Întreabă Pavel pe Galateni. Traduceri englezeşti traduc „fericire” şi prin „bucurie”. Trebuie să admitem că bucuria noastră are „hoţi”.
1. Aşteptările neîmplinite. Câteodată nu ne putem bucura de felul în care progresează căsătoria noastră, viaţa noastră. Se pare că nu avansăm la locul de muncă, că nu avansăm financiar, că în general, batem pasul pe loc. Apoi, ai aşteptări de la alţii: de la copiii tăi, de la soţie, de la colegi, sau fraţi şi surori în biserică… De la PĂSTOR!:-)
Nemulţumirea ne poate fura bucuria. Dar Pavel a descoperit secretul bucuriei permanente, prin descoperirea secretului mulţumirii depline:
Filip 4:12 Ştiu să trăiesc smerit, şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă. A fi mulţumit este o „ştiinţă” care trebuie învăţată prin disciplină, şi practicare! Printre lucrurile cu care trebuie să „învăţăm” să trăim trebuie să fie şi aşteptările neîmplinite. Mulţumirea nu apare atunci când avem tot ce ne dorim, ci când dorim să avem tot ce… avem! Dacă învăţăm să folosim ceea ce avem, vom începe să deprindem lecţia mulţumirii. Şi asta va duce la regăsirea bucuriei.
Ai astfel de aşteptări de la tine, de la viaţă în general, sau poate de la alţii, care nu sunt împlinite, şi din cauza cărora eşti nemulţumit?
Ai pierdut bucuria din cauza nemultumirii.
Sursa: http://www.ebiblia.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu