luni, 10 februarie 2014

Roada Duhului – Lectia 2.1

Lecţia 2.1

Bucuria

Galateni 5:22-23 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Roada Duhului este… Bucuria.

Să urmărim legătura dintre Duhul Sânt şi bucurie în câteva pasaje: – Romani 14:17 – 1Tes 1:6 – Gal 5:22
Ce este Bucuria? O stare de mulţumire lăuntrică, de satisfacţie spirituală, de desfătare care nu depinde de factori exteriori ci de o condiţie lăuntrică.

Ce nu este Bucuria? 1. Nu este fericire. Fericirea poate fi influenţată de împrejurări, de stări, etc. Bucuria nu depinde de cele de afară, sau de condiţia fizică, sau de sănătate.

2. Nu este entuziasm. Entuziasmul poate fi provocat de perspectiva unei reuşite, bucuria nu ţine cont de realizări.
1. Bucurie din cauza locului nostru „în Cristos” – Bucuria a fost direct legată de venirea lui Isus în Lume (Luca 2:10). De ce? Deoarece credinţa în Isus, va duce la naşterea din nou, care va duce la o nouă stare vis-à-vis de Dumnezeu. Bucuria rezultă din realitatea aceasta. – Bucuria începe să se manifeste când cineva găseşte „mărgăritarul” de mare preţ al Împărăţiei lui Dumnezeu (Mat 13:44). Am văzut şi în Rom 14:17 că Împărăţia lui Dumnezeu are bucurie. Bucuria aceasta nu poate fi luată de la noi de nimeni şi nimic, deoarece nimeni şi nimic (altceva) nu ne-o poate da! (Ioan 16:22). – O astfel de bucuri, nu poate dispare, indiferent care ar fi împrejurările vieţii, atacurile asupra noastră, sau crizele prin care trecem. Noi avem o părtăşie cu Domnul în Împărăţia Sa, în care suntem şi care este în noi (Luca 17:21). Bucuria aceasta poate avea forme de extaz câteodată. Credinciosului îi vine să sare de bucurie (Ps 68:3), sau să strige de bucurie (Ps 32:11; 63:5) şi să cânte de bucurie (Ps 65:13). Aceste expresii ale bucuriei sunt şi trebuie să fie normale în orice viaţă de pocăit. a. ce ştii tu despre poziţia (locul) ta în Cristos? b. cum te simţi când te gândeşti la asta? c. cum se manifestă bucuria în viata ta?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu