luni, 10 februarie 2014

Roada Duhului – Lectia 3.2

Lecţia 3.2

Pacea

Galateni 5:22-23 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Roada Duhului este… Pacea

Pacea CU Dumnezeu.
Noi am fost creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu şi DOMNUL se bucură tare de noi (Ţefania 3:17 Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui, şi nu va mai putea de veselie pentru tine). Dar problema este că oricât de mult s-ar bucura Domnul de noi, între noi şi Dumnezeu a intervenit o ruptură: păcatul. Noi suntem despărţiţi de El, pentru că „plata păcatului este moartea” (Rom 6:23).
Rom 5:10 ne prezintă într-o ipostază de vrăjmaşi a lui Dumnezeu (Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi…). Duşmănia era reciprocă. Poate îţi este greu să crezi că tu erai în duşmănie cu Dumnezeu… pentru că zici că nu ai făcut nimic expres împotriva Lui. Apoi, te gândeşti că Dumnezeu este (crezut) ca fiind o fiinţă de o bunătate infinită, deci nici Lui nu-i stă în caracter să fie împotriva cuiva. Numai că, adevărul este că tu deşi nu făceai nimic expres împotriva lui Dumnezeu, starea sau condiţia inimii şi a vieţii tale era de aşa natură că te punea în opoziţie cu Dumnezeu. – Efes 2:1-3 Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre, în care trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării. Între ei eram şi noi toţi odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământeşti, când făceam voile firii pământeşti şi ale gândurilor noastre, şi eram din fire copii ai mâniei, ca şi ceilalţi. – 1Pet 5:5 Căci „Dumnezeu stă împotriva celor mândri… – Rom 1:18 mânia lui Dumnezeu se descopere din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăduşe adevărul în nelegiuirea lor. Dar asta-i vestea rea! Iată vestea bună: – Rom 5:1 Deci, fiindcă Suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem (Sau: Să avem.) pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Aceasta este posibil prin moartea Domnului Isus în locul nostru. Noi nu meritam pacea aceasta, dar dragostea lui Dumnezeu a făcut-o posibilă. Dumnezeu rămâne astfel atât drept, cât şi îndreptăţeşte pe alţii prin actele şi hotărârile Lui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu