joi, 27 februarie 2014

Impactul în economie şi ştiinţe sociale - Genocidul darwinist

Karl Marx a fost primul dintre marii economişti din lume care a utilizat conceptele de: selecţie naturală şi lupta pentru existenţă. Marx împreună cu Friederich Engels au considerat că, competiţia pentru existenţa vieţuitoarelor în natură este relevantă şi că poate fi extinsă la competiţia dintre clasele sociale. Pentru Marx, conceptul de luptă pentru existenţă se transformă în luptă de clasă. Imediat în Germania lucrările lui Darwin şi Marx au fost bine primite.
De altfel, aceste principii la care s-a adăugat conceptul de superman a lui Nietzsche, a condus la conceptul lui Hitler de rasă ariană pentru poporul german. De fapt acţiunile dictatoriale ale lui Hitler, Musolini, Lenin, Stalin, Brejnev, ca şi a altor dictatori, s-au bazat pe selecţia naturală a lui Darwin, adică pe lupta pentru existenţă şi supravieţuieşte cel mai puternic.
Evoluţionismul total, în sociologie, a demonstrat că lupta de clasă a dus la conducerea societăţii de clasa cea mai puternică, cea mai adaptată pentru luptă, cea mai bine condusă, adică clasa proletară condusă de Partidul Comunist. De fapt Marx şi Lenin folosind modelul evoluţionist total, au arătat că lupta de clasă pornită în sclavagism, a continuat până la câştigarea marilor bătălii de către proletariat în diferite ţări din lume, devenite ţări socialiste sau comuniste.
Odată câştigate aceste lupte, economia fiecărei ţări condusă de Partidul Comunist, a fost pusă pe baze noi marxist-leniniste cu mici adaptări în fiecare ţară şi anume economia socialistă centralizată de stat.
În prezent, puţine state din lume mai acceptă sistemul comunist drept model de urmat în economie, deci evoluţionismul total a suferit o puternică lovitură, după ce acesta a adus zeci de ani, mari suferinţe popoarelor ce au fost obligate să-l experimenteze.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu