luni, 10 februarie 2014

Roada Duhului – Lectia 3.3

Lecţia 3.3

Pacea

Galateni 5:22-23 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Roada Duhului este… Pacea

Pacea lui Dumnezeu.
Pacea cu Dumnezeu vine prima; apoi noi primim pacea lui Dumnezeu în noi, prin Duhul lui Dumnezeu care vine să locuiască în noi. Înainte de a muri, Isus a spus: Ioan 14:27 Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. Pacea lăuntrică este darul lui Cristos. Cu cât mai mult lăsăm controlul vieţii noastre în mâna lui Isus prin Duhul Sânt, cu atât mai mult vom experimenta pacea aceasta. Fiecare dintre epistolele lui Pavel conţine o urare cu privire la pace. În special tesalonicenilor care erau în mari încercări din pricina credinţei lor, Pavel le spune: 2Tes 3:16 Însuşi Domnul păcii să vă dea totdeauna pacea în orice fel.
Cum putem noi experimenta pacea aceasta? Filip 4:6-7 Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – să nu ne îngrijorăm de lucrurile vieţii acesteia. Problema este că noi avem atâtea motive de îngrijorare, şi ar spune unii, este imposibil să nu te îngrijorezi. E adevărat. Drumul către scăparea de îngrijorare duce prin rugăciune! – aruncaţi asupra lui Cristos îngrijorările voastre: folosiţi rugăciunea şi cererea. Fii specific cu privire la ceea ce ai nevoie, la ceea ce te îngrijorează. Aruncarea sugerează o lepădare cu „violenţă” dacă vreţi, a problemelor. Unele se ţin de noi ca scaiul… de aceea trebuie să ne lepădăm de ele în felul acesta. – mulţumiţi Domnului. Mulţumirea va elibera pacea Domnului în inimă cu privire la problemele aduse la cunoştinţa Lui. Mulţumirea este exprimarea credinţei că problemele aduse la cunoştinţa Domnului se rezolvă cu siguranţă. – Pacea aceasta întrece orice putere de a pricepe sau de a ne imagina. – Pacea aceasta ne va păzi mintea şi inimile de atacul ingrijorarilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu