luni, 10 februarie 2014

Roada Duhului – Lectia 2.4

Lecţia 2.4

Bucuria

Galateni 5:22-23 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Roada Duhului este… Bucuria (partea 4)
Hoţi ai bucuriei – continuare.

2. Conflicte nerezolvate. Când noi permitem ca să apară conflicte între noi şi o altă persoană, şi când situaţia rămâne nerezolvată, bucuria noastră este furată. Când atenţia noastră emoţională şi mintală este acordată unui conflict, atunci ne rămâne foarte puţin pentru Domnul. Mânia ne acoperă cu nori negri cerul vieţii noastre, şi Soarele Neprihănirii nu mai poate străluci către noi.
Evrei 12:14-15 Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul. Luaţi seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare, şi mulţi să fie întinaţi de ea. Pacea nu vine automat: trebuie lucrat la ea, şi trebuie menţinută. Dacă ţinem o evidenţă a greşelilor cuiva, bucuria noastră va dispare.
Filip 2:2-5 faceţi-mi bucuria deplină, şi aveţi o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând. Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi. Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora. Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus. Vă rog să comentaţi pasajul de mai sus: – ce înseamnă „o simţire”? – ce înseamnă „un gând şi un suflet”? – ce înseamnă „o dragoste”? – ce înseamnă să fac ceva din duh de ceartă? Daţi exemple. – ce gând era în Cristos?
 Sursa: http://www.ebiblia.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu