luni, 10 februarie 2014

Roada Duhului – Lectia 3.6

Lecţia 3.6

Pacea

Galateni 5:22-23 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Roada Duhului este… Pacea

Inamicii păcii lui Dumnezeu.
#1. Frica. Ioan 14: 27 Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. – Când privim cu îngrijorare la împrejurări, la context, la situaţia în care ne găsim. – Din spusele Domnului Isus, eu înţeleg că noi avem oarecare control asupra a ceea ce ne poate tulbura sau înspăimânta. Cum? Dacă citim contextul textului citat din Ioan, vom vedea că prezenţa Duhului Sfânt şi a lui Isus în viaţa noastră ne dă puterea de a ne subjuga fricile.
#2. Lipsa părtăşiei cu Domnul şi în special a rugăciunii. Psalm 122:6 Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului! Cei ce te iubesc, să se bucure de odihnă. – rugăciunea frecventă şi sinceră va aduce o încredere în Domnul care ne va păstra pacea şi în cele mai aprige furtuni ale vieţii. Rugăciunea noastră va permite Domnului să „intervină” în gândurile noastre şi în sentimentele noastre pentru a le păzi de tulburare. Isaia 26:3 Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.
#3. Ne-urmărirea păcii. Evrei 12:14 Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul. – Pacea este în aparenţă un produs secundar sau adăugat împlinirii unor condiţii. Dar pacea trebuie să fie şi ceva aparte, ce urmărim cu dorinţă aprinsă. Trebuie să ne facem un scop din a avea pace cu Dumnezeu şi pacea lui Dumnezeu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu