luni, 10 februarie 2014

Roada Duhului – Lectia 2.8

Lecţia 2.8

Bucuria

Galateni 5:22-23 Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Roada Duhului este… Bucuria (partea 8)
Ziditori ai bucuriei.

3. Re-afirmă dragostea ta pentru alţii.

Bucuria manifestată şi alimentată pe verticală, va rezulta în bucurie alimentată şi manifestată pe orizontală. Romani 12:15 Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng. Numai conectaţi prin dragoste unii la alţii putem împlini cerinţa asta.

Având numai două opţiuni, de a muri sau de a trăi, Pavel, deşi recunoaşte avantajul morţii, doreşte să trăiască de dragul fraţilor! Filip 1:23-25 Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine; dar, pentru voi, este mai de trebuinţă să rămân în trup. Şi sunt încredinţat şi ştiu că voi rămânea şi voi trăi cu voi toţi, pentru înaintarea şi bucuria credinţei voastre.
Noi avem nevoie unul de altul. Numai conectaţi în dragostea Trupului lui Cristos va fi bucuria noastră deplină şi împlinită. Numai astfel paharul nostru va fi plin de va da peste el!
4. Reconectează-te la efortul evanghelistic.
Filimon 1:6 Îl rog ca această părtăşie a ta la credinţă să se arate prin fapte, care să dea la iveală tot binele ce se face între noi în Hristos. Luca 15 arată câtă bucurie este când se găseşte ceva ce a fost pierdut: un bănuţ, o oaie, un om.
Este bucurie în strângerea roadelor pentru Domnul: Ioan 4:36 Cine seceră, primeşte o plată, şi strânge roadă pentru viaţa veşnică; pentru ca şi cel ce seamănă şi cel ce seceră să se bucure în acelaşi timp.
Bucuria de a vorbi despre Domnul este impulsionată de bucuria celor ce îl primesc pe El ca Mântuitor! Fapte 8:39 Când au ieşit afară din apă, Duhul Domnului a răpit pe Filip, şi famenul nu l-a mai văzut. În timp ce famenul îşi vedea de drum, plin de bucurie.
Sursa: http://www.biblia.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu